De evolutie van goud

Gouden aanschuifring

 

 

 

 

 

 

Kleur coördinaten

De vroege holenmensen gebruikten stenen en schelpen als persoonlijke versiering. Zij gebruikten deze niet alleen om het andere geslacht aan te trekken, maar ook om een edgy en stoere look te creëren. Als deze vervolgens opgeborgen werden, gebruikten zij ze om dingen in op te bergen die zij niet meenamen. Om die reden hebben we nu wat men noemt “stenen zakjes” of “zakjes”, waarin stenen worden bewaard in ringen, knopen en armbanden. Daarom hebben we nu ook wat men noemt ‘stenen’ juwelen.

In principe droegen de inheemse stammen in het Amazone-regenwoud eenvoudige, aangepaste versies van deze inheemse “stenen tassen”. Omdat de steen van nature weerstand biedt om uit elkaar te worden getrokken door voorwerpen die erop slaan, werd het al snel een populair vrouwelijk sieraad. Het ging om aanpassingen aan de levensstijl; ze werden toegevoegd, zodat bijvoorbeeld de handen van een vrouw er delicater uitzagen en in plaats van kaal waren, werden er een of twee kleine doekjes in genaaid.

Anderzijds bekleedden mannen hun maag met stenen, omdat men dacht dat dit een talisman was tegen het boze oog. Als ze water dronken, waren ze in staat om over zeer moeilijk terrein te reizen.

Religie

Het was van buitenaf dat de godsdienst goud pakte en het droeg. Ook is er een gouden aanschuifring. Nog voordat mannen en vrouwen begonnen te smokkelen, waren er al verhalen over goud in borsten – als talisman tegen boze geesten. Men geloofde dus oorspronkelijk dat de borstplaten van edelmetaal waren, en ook nu nog wordt het als zodanig beschouwd.

De reis van onze tijd is een eindeloze tocht van moderniteit geweest, die van tijd tot tijd verschillende trends met zich heeft meegebracht. Van zeer oude tijden tot de meest recente is de mode revolutionair en decadent geweest – en ook, op verschillende momenten, ethisch – waardoor de mensen zich vragen gingen stellen over de basis ervan en de juiste benadering van het leven.

Goud is niet zomaar een steen, maar eerder een over de hele wereld verspreide glamour. Daarom is het een cultuurproduct, dat zijn stempel heeft gedrukt op elke cultuur die zich aan zijn opkomst heeft aangepast. Mettertijd werden haar kwaliteiten steeds uitzonderlijker. Naarmate het zich verspreidde en bepaalde gebieden overspoelde en zijn sporen naliet, kwamen er ook nadelen aan het licht die mensen naar voren brachten en het waren deze die leidden tot het afdanken ervan. Maar goud vindt zijn heropleving; het is de nieuwe lieveling van steeds meer mensen over de hele wereld. Nu steeds meer mensen het zich kunnen veroorloven, is de vraag voortdurend toegenomen. Bullkung werd beroemd, een Chinees gezegde dat zegt dat alles wat blinkt goed is; sterker nog, het werd geassocieerd met rijkdom. Afgezien van het feit dat het een populair Chinees gezegde is, is het een gezegde dat over vele landen en onder verschillende rassen is gereisd. Mettertijd is het symbool komen te staan voor iets dat een grote aantrekkingskracht had – niet alleen voor dingen die gekocht konden worden. Mensen begonnen te betalen voor juwelen die vrij zeldzaam zijn en alleen door de rijken worden gedragen.

In het westen was het Marc Jacob die met goud experimenteerde. In India droeg men goud vroeger alleen als ceremonieel voorwerp. In de westerse landen werd goud geïntroduceerd als een voorwerp van luxe. In recentere tijden heeft het een immense populariteit en massaproductie verworven. Dit wordt toegeschreven aan zijn toegankelijkheid en massa-aantrekkingskracht. Terwijl het vroeger een reserve was voor de rijken, is het nu betaalbaar voor de meeste consumenten. Behalve dat goud toegankelijk en betaalbaar is, geeft het de indruk van een luxueuze, eigentijdse en vaak eigenzinnige stijl, vooral wanneer het gecombineerd wordt met modernere kristallen en fonkelende stenen.

Vandaar de huidige manie achter dit verbazingwekkende metaal, dat nog niet op de huid wordt gedragen, maar ver onder de kledinglijn. Stijlvolle kleding, nekkleding, horloges, armbanden, opvallende oorbellen, overhemdkraag, traditionele misverstanden hebben het veranderd in iets boeiends, vrouwelijks, moois en sensationeels. De glanzende glans verspreidt zich rond je handen, die je een schittering en een glans geven die iedereen opmerkt.

Het dragen van goud is niet alleen om je kleding te laten schitteren of glanzender te laten lijken, maar ook om een sensationele kant van je persoonlijkheid te laten zien. Goud is elegant en krachtig en zorgt er dus voor dat je opvalt in de massa. Als je een associatie hebt van een ander metaal met deze trend, is het niet langer exclusief voor goud. Zilver, palladium, titanium en sterling behoren ook tot deze exclusieve club. Om meer informatie te krijgen over dit sensationele metaal, ga online. Er zijn verschillende websites die de brede klantenkring voorzien van de nieuwste informatie over trendy en modieuze juwelentrends. Terwijl sommige de laatste trends in kleding en accessoires laten zien, volgens de laatste mode trainingen, samen met het u goed op de hoogte houden van de laatste trends in de mode industrie.

U kunt ook kiezen voor online winkelen, dat bespaart u alle rompslomp en is een heel eind gekomen.

lees meer:

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.