Hoe beschermt u uw computer tegen virussen?

virus

Een traditionele firewall kan alleen bescherming bieden tegen virussen die uw computer via het internet proberen te infecteren. Hij kan niet voorkomen dat malware zich op uw computer installeert vanaf andere bronnen, zoals een USB-stick of een geïnfecteerde harde schijf.

Een goede firewall heeft een complex pakket van functies die worden geïnstalleerd op basis van de voorkeuren van de gebruiker. Hij moet worden ingesteld op basis van de specifieke risico’s die hij moet afhandelen. Hoewel het belangrijk is een firewall te kiezen die aan de behoeften van het mkb kan voldoen, is het even belangrijk de betrokken bedrijfsrisico’s te begrijpen om ze met succes te kunnen aanpakken.

Bedreigingen worden steeds geavanceerder en dit betekent dat netwerken moeten worden bijgewerkt om ze het hoofd te bieden. Veel kleine bedrijven hebben de neiging dit probleem te negeren. Ze hebben al te veel zaken beveiligd en begrijpen niet echt hoe ze de dekking van hun Beveiligingsbedrijf Rotterdam kunnen uitbreiden.

Netwerkbeveiliging beschermt het netwerk en alle gebruikers die erin werken en leven. Zelfs één virus kan alle gegevens in een paar seconden vernietigen en ervoor zorgen dat het lijkt alsof ze zijn gewist.

Levende taal Meertalig

Aforisch gezegd richt malware zich op alles wat op de computer wordt gezien en gedaan. Stelt u zich eens een geavanceerd virus voor dat een heel netwerk en alle bestanden daarin kan vernietigen. De schade die het veroorzaakt kan één of meer van de volgende zaken omvatten:

* Vertraging van de computer

* Het optreden van een blauw scherm

* Bevestiging dat het systeem het virus niet vindt

* Ontbreken van sommige basis systeemdiensten

* Ongewoon gedrag van de computer

Dit is een scareware aanval die als galerie informatie lekt naar een worm. Dus, de malware is erin geslaagd om in het systeem te komen en begint verwoesting aan te richten zodra het de computer heeft geïnfecteerd. Op zichzelf of in combinatie met andere virussen maakt dit het moeilijk om het te vernietigen.

Als uw computer besmet is met de Conficker Worm, is de kans groot dat er al miljoenen onderdelen in uw computer besmet zijn. Zolang je toegang hebt tot het internet, ben je vatbaar.

Een computer moet tegen deze aanvallen worden beschermd om een succesvolle aanval af te kunnen slaan. Antivirusprogramma’s kunnen de virussen niet altijd opvangen, terwijl firewalls de toepassing kunnen verstoren wanneer zij ongewenst verkeer proberen te blokkeren.

Dus, wat kan je doen om te vermijden dat je een doelwit wordt?

Ten eerste moet u ervoor zorgen dat u een antivirusprogramma op uw computer hebt geïnstalleerd en dat het werkt. Met de laatste updates helpt het om uw computer veilig te houden tegen dynamische aanvallen zoals wormen en maakt het automatische bescherming tegen bedreigingen mogelijk.

Twee, installeer een firewall programma. Dit controleert uw bestanden en netwerk en voorkomt toegang door onbevoegden. Als resultaat kan het uw netwerk behoeden voor aanvallen.

Drie, zorg ervoor dat u uw computer ten minste eenmaal per week scant op virussen. Op die manier kunt u kiezen wat u opschoont en wat u laat staan. Gebruik bovendien firewallbeveiliging om wormen te verwijderen die uw computer zijn binnengedrongen maar hem niet hebben kunnen infecteren.

Virussen kunnen moeilijk uit te roeien zijn. Er zijn echter virusverwijderingsprogramma’s beschikbaar die in een paar eenvoudige stappen geweldig werk leveren. Door dagelijks een virusscan uit te voeren, kunt u er zeker van zijn dat uw computer beschermd is tegen de nieuwste bedreigingen.

Laat u niet afschrikken door het woord virus. Zelfs een virus kan uw computer niet vernietigen. Kijk ophttp://www.microsoft.comfor computerveiligheidstips enthemicrosoft.com/virusfaq.mspx voor informatie over virussen.

Wanneer u uw computer vrij van virussen houdt, gebruik dan een beveiliging zoals de Conficker Worm Removal Tool. Het is beschikbaar viahttp://www.microsoft.com/athome/security/spyware/disinfection/

Acties van de Conficker worm

De impact van de Conficker Worm kan worden begrepen door het bekijken van de verschillende bestanden en processen die op uw computer draaien. Elk van de geïnfecteerde bestanden en processen begint te interageren met andere programma’s en het besturingssysteem op een andere manier. Hierdoor worden de prestaties van de computer op verschillende manieren beïnvloed.

Een van de meest voorkomende manieren waarop de worm een computer beschadigt, is door gebruik te maken van de Windows Update-faciliteit om nieuwe versies van zichzelf op de computer te installeren. Dit veroorzaakt extra infecties van andere bestanden en mappen op het systeem.

Wanneer de Conficker Worm werkt, kan het de harde schijf van de computer scannen op virussen die het kan infecteren. Zodra het er een vindt, wijzigt het de code van het programma, zodat het de payload bevat en activeert. Dit is wat wij kwaadaardige software noemen.

De payload van de software is een programma dat regels voor het systeem opstelt en de installatie van andere kwaadaardige software vergemakkelijkt. Dit betekent dat de eigenaar van het computersysteem bijzonder aansprakelijk is voor alle misdrijven die de criminelen met gebruikmaking van hun computersystemen plegen.

Hoe beschermt u uw computer tegen de Conficker Worm.

 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.