Indiaas eten

Indiaas restaurant Delft

 

 

 

 

Een van de grootste geneugten van het eten van Indiaas en ander exotisch voedsel is de lof die zij krijgen van fijnproevers en deskundigen. Deze voedingsmiddelen zijn echte delicatessen die de zintuigen verwonderen. Wanneer u de gelegenheid hebt om Indiaas en ander regionaal voedsel te eten, zult u precies weten waarom Indiaas voedsel zo geliefd is.

Het maakt niet uit of u van vleesgerechten of van groenten houdt, deze voedingsmiddelen worden beide op veel verschillende manieren bereid. U zult ontdekken dat het vrij moeilijk is om de verschillen in smaak te beschrijven, omdat het op zoveel verschillende manieren wordt bereid. U kunt echter wel zeggen dat een van de beste eigenschappen van Indiaas eten is dat het afhankelijk is van de voedingssmaak van de regio waar het wordt gekookt. Als u in Noord-India bent, kunt u er zeker van zijn dat u te maken krijgt met verschillende stijlen van koken. Bent u daarentegen in het zuiden, dan kunt u er evenzeer zeker van zijn dat u zult genieten van Chicken Tikka Korma, een heerlijk gepaneerd gerecht met niet-vegetarische lekkernijen.

In feite is het niet alleen smaak wat u voorgeschoteld krijgt. Wanneer u zich tegoed doet aan authentiek Indiaas eten, krijgt u ook een hele reeks andere genoegens voorgeschoteld, waaronder aroma’s. Schoenveters, dat zijn bakjes gefrituurd meelbeslag, worden in suiker gedoopt. Gistbroden zijn een andere veel voorkomende lekkernij. Een van de populairste zoetigheden, nharda, is ook een genot, vooral als het in vol suiker is gewikkeld. Het staat bekend als de dolledarshmallow omdat het eruit ziet alsof het van deeg is gemaakt, maar het is eigenlijk een uitvinding van Noord-India. Een ander snoepje is kulfi, een kauwbaar Zuid-Indiaas snoepje dat ook in ghee wordt gebakken, maar wanneer het wordt gemaakt, is het eigenlijk een verhaal apart. Voor dit verhaal moet je weten dat kulfi zijn oorsprong had in Bengalen. De mensen daar aten dat soort zoetigheid, en het was een haat-liefde verhouding. De liefhebbers van kulfi hielden van het snoepje, terwijl degenen die er niet van hielden liever honger leden dan nog een hap te eten.

Grote verscheidenheid aan keukens in de Indiase keuken

Het land telt negentien staten en drie uniegebieden, genoemd naar Gandhi. Gezien deze verscheidenheid aan deelstaten en drie uniegebieden, is de Indiase keuken ook divers. Er zijn regionale smaken te proeven, maar de smaak van het land als geheel verschilt niet veel van de smaak in Mexico, of Spanje, wat dat betreft. Ja, er zijn wat subtiele variaties, maar de basissmaken en kruiden zijn hetzelfde. Hier is een basisinleiding:

1. Chettinad: dit is een vegetarische staat en kenmerkt de unieke Andhra-stijl van koken. Saffraan is een zeer populaire specerij in deze staat. Daarnaast zijn pepers een veelgebruikt ingrediënt. Deze manier van koken is exclusief voor deze staat.

2. Goa: dit is een kuststaat en kenmerkt zich door zeevruchten. Yuca (cassave) en mango’s zijn de gebruikelijke ingrediënten. Dit is een vakantieoord waar de meeste restaurants en cafés een Do-It-Yourself gevoel hebben. Neem uw eigen kokosnoot mee en of u hier nu ontbijt of luncht, u zult nooit zonder opties komen te zitten.

3. Bangalore: dit is een centrum van restaurants en moderne eetgelegenheden. Daarnaast zijn er ook veel vegetarische en internationale keukens. Houd in gedachten dat als u de kans krijgt om buiten India te reizen, zorg ervoor dat u er gebruik van maakt. Elke dag een nieuwe plek bezoeken is een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe informatie te verzamelen.

lees meer:

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als food

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.