Software Kwaliteit Software quality

Software quality

Definitie van software quality

Software quality is een belangrijk onderdeel van elk project en het is de meest kritische factor achter elke ontwikkelde software. Hoewel een van de meest elementaire elementen van kwaliteit “toewijding” aan het project is, is het in feite een van de moeilijkst te vinden.

Gehechtheid aan deadlines is een belangrijk gebrek aan kwaliteit van de software. Zelfs als de software voor het behoud van de software in overeenstemming is met de dagelijkse planning, kan deze aan het eind van de dag onwerkbaar worden. De meest kritische factor voor software quality is “conformiteit aan specificaties”. Het meten van de software quality stelt ons voor twee grote uitdagingen:

Projectrelevantie Verwachting van de resultaten van vroegere projectinspanningen; beoordeling van de toegeschreven kwaliteit van de inspanningen.

Het veronachtzamen van krachtige waarschuwingen en negatieve resultaten is een van de gemakkelijkste manieren om kwaliteitsproblemen met software te krijgen. In de voorbereidingsfase van een project moet men specificaties opstellen. Voor de meeste projecten levert dit specificaties en instructies op voor wat er nodig is op een stuk papier. Terwijl de eisen worden gevormd, is het vaak pas later dat ze werkelijk goed worden beheerd.

Het wordt nog erger als het werk op een onrealistische manier wordt aangepakt. Het meest voorkomende geval hiervan is wanneer het grootste deel van het werk eigenlijk wordt verwaarloosd of gewoon niet goed wordt gelabeld.

slechter af wanneer kwaliteitsindicatoren niet frequent genoeg zijn om bij uitvoering een drastische verandering ten goede te registreren. Alle kwaliteitskwesties zijnFDLCoceanen van inspanning en desorganisatie.

Inspectie als afzonderlijke disciplineDit klinkt misschien vreemd, maar een bedrijf dat een nul procent startpositie aanneemt zou wel gek zijn. Aan de andere kant moet een kwaliteitsindicator test om de voortgang van de software te volgen, conservatief worden uitgevoerd. Met een focus op de cut-over strategie of refreshes, is er een grotere kans op het bereiken van een goed kwaliteitsniveau.

Het is ook belangrijk op te merken dat sommige QA & uitbestede testen een aanvaardbaar niveau van prestaties kunnen bereiken, maar dan is de opgeleverde software van slechte kwaliteit. Door QTP training, en het volgen van de strategie van ‘move fast’, wordt de opgeleverde software gewijzigd tot een kwaliteitsniveau waar het is bijna op gelijke voet met de pre-delivery fase.

Hoe een bevredigende test op te volgen? Er is nog een eenvoudige oplossing voor dit probleem. Door daarna jaarlijks met de klant op te volgen, kan men praktisch garanderen dat men op tijd een kwaliteit softwareproduct aan de klant levert. Wat is de jaarlijkse ondersteuningsvergoeding? Dat is opnieuw de vergoeding voor het opvolgen van de klant na het eerste jaar. Stijgende huurkosten en extra supportkosten kunnen bijdragen tot een betaalbaarder plan voor follow-ups.

ConclusieKwaliteitstesten is meer dan het vinden van defecten in de software. Het gaat ook om de zekerheid dat de software voldoet aan de behoefte van de klant. Pas als de software aan de wensen van de klant voldoet, zal de klant het contract ondertekenen. Het is redelijk dat de klant een hogere output krijgt met relatief weinig inspanning en tijd. Waarom zou de klant investeren in een kwaliteitstest voor een software die slecht is ontworpen en getest?

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.