gevoelig

Hoog sensitieve personen

HSP’s kunnen het gevoel hebben dat ze bijzonder gevoelig zijn voor de gevoelens van anderen dit zijn namelijk hoog sensitieve personen.

Volgens de psychologe Susanne Untk sluier zei “HSP’s hebben de neiging om empathisch te zijn, een nieuwe term voor empathische gevoeligheid. Dit betekent dat HSP’s de neiging hebben gevoelig te zijn voor externe gevoelens en ervaringen. Hooggevoeligheid is een kwaliteit die succesvolle HSP’s met succes kunnen ontwikkelen en beheersen.”

HSP’s zijn gevoelig voor de gevoelens en ervaringen van anderen. En zijn ook bijzonder gevoelig voor het gevoel van een laag zelfrespect.

HSP gaat niet over zelfbewust of angstig worden. In feite zijn HSP’s meestal zeer comfortabel met hun eigen gevoelens, zodat ze in staat zijn om een meelevend en zelfverzekerd leven te leiden. Maar het is een uitdaging voor hen om in de positie te zijn om gedachten te kunnen lezen. Een HSP persoon is ook oké om haar gevoelens in het openbaar te uiten.

HSP’s hebben de neiging om MEER beïnvloed te worden door hun eigen interne niet uitgesproken gevoelens of gedachten, dan door externe gebeurtenissen.

HSP’s kunnen gevoelig zijn voor wat de ander begrijpt en hoe dit haar stemmingen beïnvloedt.

De geestelijke gezondheid van HSP is ook gericht op de “geestelijke gezondheid” van andere mensen.

Volgens Dr. Elaine jack, een onderzoeker van Hoog Sensitieve Personen in de VS, wordt ongeveer 10% van de bevolking van Noord-Amerika, hoewel als een subgroep van hoog sensitieve personen aangeduid, verondersteld gevoelig te zijn voor de gedachten, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen van andere mensen. Deze vorm van gevoeligheid kan ervoor zorgen dat een persoon zich eenzaam en geïsoleerd voelt. Volgens het HSP’s onderzoek van academische tijdschriften, bestudeerden de bevindingen van dokter “(Kath subtieler, consequent de HSP’s gevoelens en emotionele reacties van een kleine groep mensen met de hulp van een therapeut).” Velen van hen observeerden objectief hoe hun eigen anderen ervaren en ontdekten dat ze gevoelig waren voor hun eigen ervaringen.

Volgens de definities van Hoog Sensitieve Personen (HSP) en Hoog Sensitieve Persoonlijkheden (HSP) hebben zij ook een hoog gevoel voor hun eigen intuïtie en gevoelens. De termen geven blijk van de kracht van de “wijsheid” of “instinctiviteit” van HSP’s. Ze zijn ook verantwoordelijk voor hun gevoelens, mentale helderheid, integriteit, autonomie en gevoel van welbevinden.

HSP’s zijn en worden gezien als zeer meelevende mensen. Ze hebben een oprecht begrip voor de emoties van anderen. HSP’s stellen hoge verwachtingen van hen om om elkaar te geven en zijn lichamelijk en emotioneel gevoelig voor elkaar.

Het gedrag van HSP’s is oprecht en ze zijn bovengemiddeld gevoelig. Ze kunnen goed luisteren en maken het gemakkelijk goed als ze ongelijk hebben. Ze zijn vriendelijk, onbaatzuchtig, zorgzaam en ontvankelijk voor gevoelens van anderen. Ze zijn in staat om hun gevoelens te luchten en te uiten, maar voelen zich erg ongemakkelijk als ze tegen hun morele gevoel ingaan om andere personen te kwetsen. HSP’s zijn gewetensvol en werken hard zodat de projecten die ze hebben zo snel mogelijk worden afgerond. Het is moeilijk voor HSP’s om anderen te kwetsen. Ze houden hun werk en relaties goed bij zodat ze hun tijd kunnen besteden aan wat voor hen het belangrijkst is.

Voor HSP’s om goed te communiceren met anderen

HSP’s kunnen de neiging hebben om zich te veel zorgen te maken over de gevoelens, gedachten en problemen van anderen. Ze streven er ernstig naar om te slagen in het leven. Ze zijn niet in staat om zich ervan te weerhouden over het leven van anderen na te denken of introspectief te zijn.

Zij zijn over het algemeen gevers van de gevoelens en gedachten van mensen, in het vertrouwen dat hun menselijke vermogens niet op een laag niveau functioneren. Als u een persoon kent die een HSP is, zou u kunnen overwegen dat die persoon u echt kan helpen om u beter te voelen. Het hebben van een HSP in uw leven zal uw relaties verbeteren, u een gevoel van veiligheid geven, en kan een bron van troost zijn in tijden van stress.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.