Het belang van onderwijzen en leren

Childbirth education

Het exacte aantal vrouwen dat bevalt van een tweeling of een drieling is niet bekend, maar het ligt tussen de 1 en 2,3% in ontwikkelde landen. De verhoogde risico’s op zwaarlijvigheid en diabetes type 2 bij kinderen geboren uit vrouwen jonger dan 26 jaar zijn welbekend. Wat niet bekend is, is de oorzaak van de vroege puberteit bij meisjes. Er is geopperd dat het iets te maken heeft met de toenemende blootstelling aan plastische beelden op televisie, in videospelletjes en andere vormen van amusement.

Eén ding is zeker: als we willen dat onze kinderen gezond en gelukkig opgroeien, moeten we de tijd nemen om hen te leren hoe gezond eten eruitziet en wat er mis is met het vertrouwen op machines om voedsel te leveren. Het is de sleutel om een kind te leren wat er nodig is om een gezonde levensstijl aan te houden. Daarom is childbirth education heel belangrijk.

MHz

Mijn schoonmoeder is een wetenschapper. Ze werkt parttime als voedingsadviseur voor de dierentuin. Toen ik haar onlangs vroeg om een recept voor een gezonde lunch, fotokopieerde ze een menu-item van een van de voedingssites op internet die ze gebruikt. Ze maakte het met groenten vers uit de tuin. De ingrediënten waren vers en de smaak was heerlijk. Ik stelde voor dat ze het serveerde met een gemengde salade met dressing. Dat heeft ze gedaan en het is een favoriet in de familie geworden.

oricaf

Mijn zus vertelde me over een website met ideeën over gezond eten. Ik vind het een goed idee om gepersonaliseerde websites voor thuis te maken. Ouders en schoolpersoneel kunnen zo vrij informatie uitwisselen en die gegevens kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Het is vooral nuttig voor leerlingen die meer willen weten over de school als geheel.

michelangelo

Wanneer we geldinzamelingen plannen, gaat 100% van het geld naar de ondersteuning en de opleiding van onze leerlingen. Dit is het thema van de Staat van de Kunsten 2006-2007.

ucculus

Professor Hadas Ginsburg van UC Riverside is pionier op het gebied van de studie van muziektechnologie. Zij heeft samen met Caltech-professor Robert Solomon een onderzoeksgroep opgericht om een nieuw initiatief te lanceren onder de naam Sense in the Arts. De groep wil nieuwe muziektechnologieën ontwikkelen die de prestaties van orkest en koor en ook het muziekonderwijs op scholen zullen verbeteren.

tekstboeken

Leraar onderwijst leraar. Met andere woorden, goede leraren inspireren goede leerlingen. Dat is het doel van onderwijs. Voor leraren, gaat het niet over het opdreunen van informatie. Het gaat over vragen stellen. Een van de uitdagingen van het onderwijs is om kinderen te leren hoe ze moeten leren. Dat wordt vaak gedaan in de context van wiskunde of taalkunde. Maar het is spannender en het is circulair van aard. Wis- en natuurkundeleraren moeten hun methodes heroverwegen om creativiteit te ondersteunen.

Kohn zegt dat onderwijs en leren tot stand komen wanneer studenten hun creatieve ideeën aan anderen kenbaar maken. Zij noemt dit het singulariteitseffect. Effectieve communicatie en samenwerking zijn van toepassing op lesgeven, testen, casestudies en onderwijs in het algemeen. Kohn zegt dat onderwijzen en leren gaan over hoe mensen leren. Ik ben het daarmee eens. Ik geloof dat kennis in een context wordt geplaatst, net als creativiteit. En, net als creativiteit, kost het moeite.

De vraag is of opvoeders zullen kiezen voor een richting die de voordelen van kennis, communicatie en samenwerking vergroot, of zullen reageren op de uitdagingen van de technologie van gisteren door lessen te ontwerpen die uitdagender zijn?

Opvoeders moeten een leerstijl ontwerpen die (1) studievaardigheden (2) werkvaardigheden (3) aanwezigheidsvaardigheden (4) communicatievaardigheden en (5) participatievaardigheden omvat. Het is belangrijk om elementen (6) muziek en beweging toe te voegen.

De leerlingen zullen deze vaardigheden zelfstandig oefenen (en niet alleen leren), net zoals ze de chromatische toonladder P leren met de leraar en zoals ze de verschillende refreinen van het Carolina Zipping Rhythm (in de stijl van The Grandfathers) en de stromingen van de Mexican Hat Dance verkennen.

Deze reflectie zal ertoe bijdragen dat de leerlingen beter zelfstandig kunnen werken en hun ideeën en begrip van de kunst aan andere leerlingen kunnen overbrengen. Het zal hen helpen om effectieve samenwerking te begrijpen (en te kunnen doen). Het zal hen waarschijnlijk helpen vindingrijker (8) en innovatiever te worden.

De leerkracht kan begeleiden met de Pulse Pointing methode: Brainstormen en het leren van de leerlingen integreren met het lesdoel (10 minuten).

Er moet een geest van onderzoek zijn voor elke les, aangezien de leerkracht onderzoek aanmoedigt en hernieuwde vragen in evenwicht brengt met lesuitlokking en net-gebaseerde woordenschatverwerving en -expressie.

 

Lees meer

Doaula

hypnobirthing

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Kids

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.