Wat is een loopbaancoach?

Loopbaancoach Rotterdam

 

 

 

Het is bekend en de lezers zullen zich ervan bewust zijn dat een loopbaancoach ook het volgende doet: Te bereiken loopbaandoelen definiëren, motivatie en richting geven, helpen bij het verzamelen/organiseren van informatie, feedback geven, op de hoogte zijn van veranderingen in de loopbaantoestand en helpen bij loopbaanstrategieën en loopbaanfeedback. Ten eerste moeten de doelstellingen van de kandidaat agressief maar haalbaar zijn. Denk aan het beheersen van de vaardigheden, ook met het leren tussendoor.

Soms kan coaching persoonlijk gebeuren en soms kan dezelfde persoon voor hetzelfde bedrijf werken: de hulp van een coach kan de kandidaat helpen zijn vaardigheden te verbeteren of te ontwikkelen of misschien zijn of haar ervaring te verruimen. Een loopbaancoach kan een persoon zijn die iets voor een kandidaat kan doen om hem of haar in staat te stellen meer verantwoordelijkheid op zich te nemen als lid van het team. Bereken het forfaitaire bedrag dat in een bepaalde periode aan coaching wordt besteed en koppel dit aan het forfaitaire bedrag dat aan andere opleidingen wordt besteed. Dit zal aantonen of de coach de gewenste resultaten bereikt. Een prospect kan vragen of hij al dan niet resultaten heeft geboekt met coaching.

Goede coaches zijn integere mensen en kunnen een onpartijdig verslag van de resultaten geven. Zij zijn in staat te kijken naar situaties waarin een prospect al betrokken is en dan een potentieel gebied te zien dat verbetering behoeft. Het geven van actuele informatie kan een sleutel zijn tot de resultaten van coaching.

Vertrouwelijkheid is een integraal onderdeel van de coachingrelatie, zowel voor cliënten als voor de coach. Als de cliënt toestemming geeft voor het delen van het rapport met de coach, heeft de cliënt de macht over alle informatie die wordt gedeeld, dus de cliënt moet duidelijk zijn over de rollen van de coach, de cliënt en de coach. Een cliënt moet het recht hebben om op elk moment van coaching af te zien. Een effectieve relatie is er een waarbij de cliënt vertrouwt op het vermogen van de coach om informatie vertrouwelijk te houden en de coach zich aan dat principe committeert. Ik raad je ten sterkste aan ten minste 2-3 sessies te volgen voordat je beslist welke coach voor jou de juiste is.

Op de markt is een overvloed aan opleidingsprogramma’s zoals executive coaching beschikbaar. Het is zeer belangrijk om hulp te zoeken bij professionals en geen genoegen te nemen met minder. Executive coaching is een meer omvattende aanpak die niet alleen veel gebieden overlapt en meerdere levensgebieden kan bestrijken, maar zich ook kan richten op de specifieke loopbaan of mogelijkheden die een kandidaat heeft. Dit soort ondersteuning kan net zijn wat u nodig hebt om u van een lukrake uitvoering naar een constante dagelijkse groei te brengen. Het hebben van een coach zal u zeker op de juiste koers zetten als u dat mogelijk maakt.

Onthoud dat een coaching onderworpen is aan de wetten van sommige staten, de regels kunnen verschillen van staat tot staat. Dus, kennis en je vaardigheden zullen zeker verschillen van staat tot staat. Wist je bijvoorbeeld dat je staat echt zal verschillen afhankelijk van waar je woont, wat je in die staten doet en zelfs in je eigen tijd? Dus ik hoop dat je een idee krijgt van de lengtes die jij en ik zullen gaan voor een loopbaancoach.

lees meer:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.